loading

Dna

celostnimedicina.cz

Byly objasněny dietní rizikové faktory dny

Doktor Hyon Choi z Massachusetts General Hospital v Bostonu se svými kolegy ve dvanáct let trvající prospektivní studii objasnil dietní rizikové faktory dny. Své výsledky uveřejnil v březnovém čísle časopisu The New England Journal of Medicine.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
MUDr. Pavel ŠÁCHA

Dna a dieta

Je chronické onemocnění, vyznačující se zvýšeným množstvím kyseliny močové ve tkáních těla. Projevuje se zvýšenou hladinou kyseliny močové v séru, charakteristickými kloubními příznaky, často i rozmanitými projevy mimokloubními, zejména postižením ledvin.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
MUDr. Sylva Šebková

Konzumace alkoholu zvyšuje riziko dny

Doktor Hyon Choi z The Massachusetts General Hospital v Bostnu se svými kolegy zjistil, že konzumace alkoholu zvyšuje riziko dny. Největší riziko bylo zjištěno u konzumace piva, nejnižší u mírné konzumace vína.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
celostnimedicina.cz

VIDEO: Nebezpečí konzumace červeného masa a uzenin

Nejrozsáhlejší studie, která byla kdy provedena ukazuje, že červené maso a uzeniny způsobují rakovinu. Rodiny jsou varovány, měly by se vyhnout nebo omezit konzumaci, což může být pro někoho těžké: Jíme maso zhruba 2x týdně, můj manžel má rozhodně rád maso více než já, má rád maso každý den. Mám rád příležitostný hamburger, příležitostně McDonalds. Rád jím maso, mám to rád, tak s tím nechci skončit.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
Mgr. Ivana Stenzlová

Maso a uzeniny - jak na ně?

Také patříte k milovníkům masa a uzenin? Právě pro vás píšu tento článek. Ne proto, aby vám přestaly chutnat, ale proto, abyste věděli jak je jíst a přitom neměli újmu na svém zdraví.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
NAHORU