Chřestové risotto

4 porce
2 pl oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
hrst slunečnicových semínek
svazek chřestu (15 ks)
1,5 l vody
1 pl zeleninového bujónu
200 ml bílého suchého vína
350 g rýže kulatozrnná natural

Chřest si omyjeme a odlomíme tvrdý konec, povaříme ho 5 minut ve vodě. Poté je schladíme studenou vodou. Část chřestu si nakrájíme na malé kousky a použijeme ho přímo do risotta, zbytek osmahneme na oleji, poté lehce osolíme a použijeme na ozdobu. Zeleninový bujón si rozpustíme ve vodě. Na oleji si osmahneme nakrájený česnek a šalotku. Přidáme slunečnicové semínko, malé kousky chřestu a rýži. Promícháme a postupně podléváme zeleninovým vývarem a bílým vínem. Takto to děláme cca 1,5 h dokud není rýže měkká. Ozdobíme opečeným chřestem, můžeme přidat klíčky, tempeh nebo semínka.



Dobrou chuť!

Maruška Veg.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace