Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

COVID - 19 aktuální informace a časté dotazy
2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu

Babiččiny plněné ořechy

Babiččiny plněné ořechy

240 g másla
300 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
90 g mletých vlašských ořechů
citrónová kůra z bio citrónu
trošku oleje na vymaštění ořechových formiček

Na krém:
250 g másla
1 plechovka zkaramelizovaného salka
2 lžíce rumu


Pro lepší práci s těstem si nejprve dopředu vyndáme máslo z lednice. Z ingrediencí na ořechy vypracujeme hladké těsto a poté necháme den uležet pár hodin v lednici. Poté těsto namačkáme do vymazaných formiček na ořechy. Lepší je dávat méně těsta, protože se ořech v troubě nafoukne, tak aby bylo místo na krém. Pečeme na 170 stupňů do zlatavé barvičky (délka pečení opravdu záleží na typu trouby - nutno vysledovat). Upečené ořechy vytáhneme z trouby, po chvilce vyklepneme z formiček a necháme do druhého dne odležet. Druhý den si připravíme krém a to zcela jednoduše - změklé máslo ušleháme se zkaramelizovaným salkem a rumem. Krém necháme chvíli zatuhnout v lednici a pak už ořechy slepujeme krémem. Pokud chcete tmavé ořechy, tak můžete do těsta přidat trochu kakaového prášku. Uchováváme v chladu. Je lepší je dělat min. 5dní před Vánoci, aby se ořechy spojily s krémem a získaly tak vláčnost.

Dobrou chuť!

Kačka z domečku



 
dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy