loading

Antioxidanty - důležité vitamíny pro vaše zdraví

Antioxidanty mají příznivé účinky na zdraví lidského organismu. Antioxidanty zpomalují proces stárnutí a snižují pravděpodobnost vzniku srdečně – cévních chorob a některých typů rakoviny. Antioxidanty brání před následky znečištěného životního prostředí, nevhodné životosprávy a stresu. Rovněž zlepšují bakteriální fermentaci ve střevech a tím podporují lepší vstřebávání důležitých minerálních látek.

Jaké vitamíny řadíme mezi antioxidanty?

Mezi nejdůležitější přirozené antioxidanty v potravě patří vitamín A, vitamín E, vitamín C, vitamín B2, vitamín B15. V potravinářství hrají antioxidanty velmi důležitou roli – udržují déle barvu ovoce a zeleniny, zamezují žluknutí tuku. Antioxidanty chrání před oxidací také některé vitamíny a minerály.

Potraviny bohaté na antioxidanty

Mezi potraviny bohaté na antioxidanty můžeme zařadit lesní plody (borůvky, brusinky, jahody, maliny), ovoce (acai, třešně, hrozny, švestky, blumy, jablka, citrusy, kiwi, broskve, avokádo, rozinky) a zeleninu (rajčata, brokolice, kapusta, listová zelenina, růžičková kapusta, špenát, červená řepa, sladké brambory, sladké papriky, zelí, česnek, cibule, řeřicha, tykev, mrkev, hrášek), nápoje (zelený čaj, červený a modrý hroznový džus), byliny (rozmarýn, máta peprná, šalvěj, tymián, oregano a kopr).

 
Aktivní filtry:
Antioxidanty - důležité...×
20 produktů
Řadit dle:oblíbenosticeny
Dárek k nákupu
NAHORU