Fazolový burger

Veganský fazolový burger není výhradně jen pro ty, co nemají rádi maso. Věřte, že tímhle burgerem vyrazíte dech i masožravcům. A hlavně tento luštěninový hamburger vám dodá mnohem víc zdravotních benefitů, kromě dostatek bílkovin je totiž i významným zdrojem vlákniny. Takže po tomto burgeru rozhodně nebudete funět jako po klasice. Naopak! 

Budeme potřebovat

  • 250 g uvařených červených fazolí
  • 80 g ovesných vloček
  • 20 g mletých lněných semínek
  • 1 ČL sušeného česneku
  • 1 ČL himálajské soli
  • 2 ČL oregana
  • 1 ČL mleté ​​červené papriky
  • 2 PL olivového oleje

 

Obloha:

  • housky
  • rajče,
  • okurka,
  • hlávkový salát,
  • cibule

 

Dresink:

  • sojanéza a kečup

Fazolový burger

Postup

Nejprve si umeleme ovesné vločky. Poté k nim přidáme uvařené červené fazole, mletá lněná semínka a koření. Nakonec přidáme olivový olej a vše spolu rozmixujeme. Z takto připravené hmoty vytvarujeme burgery, které opečeme z obou stran na pánvičce. Dresink připravíme ze sojanézy a kečupu. Natřeme na rozříznutou housku a obložíme připraveným burgrem a nakrájenou zeleninou.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni